Kontakt
NEPŘIHLÁŠEN
Přihlásit se:
uživatel / e-mail:
heslo:

Jste-li spokojení s radou jiného uživatele v diskuzním fóru, poděkujte mu prostřednictvím kladného hodnocení. Do budoucna mu tím pomůžete k zaslouženým výhodám na Spotřeby.cz. Děkujeme.

Diskusní fórum | Kniha přání a stížností | Velice veľký bordel v palivách a čerpačkách


Seřadit od:

Snake
Registrován: 17.03.2010
Příspěvky: 5

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 26.08.2010 17:56
Zdravím,

tento portál používam rád a nemohol som si nevšimúť veľkého bordelu medzi palivami a ČS. Preto mi napadlo nasledovné. Odstrániť duplicitné ČS, a na základe už opravených dovoliť užívateľovi vyberať palivo. Napríklad, ak človek vyberie Shellku, zobrazia sa mu palivá ktoré čerpacia sieť ponúka (Natural 95, V-Power, Diesel Extra, V-Power Diesel, V-Power Racing). Prípadne dorobiť aby na základe prevádzkovaného auta sa zobrazili len vyhovujúce palivá (napríklad do Dieselového motoru iba naftové palivá V-Power Diesel a Diesel Extra), doplniť zaškrtávacie tlačítko v prípade že používateľ používa aditíva (alebo prípadne doplniť všetky aditíva na trhu).

Čiže, užívateľ vyberie ČS, zobrazí sa mu ponuka palív z ktorých vyberie čo tankoval (Diesel Extra napríklad), zaškrtne že používa aditíva, a vo výsledku sa mu zobrazí Shell Diesel Extra + VIF (napríklad). Do databázy by sa potom brala iba prvá položka, lebo u niektorých ČS na SR, je tam V-Power trikrát (N95 vpower, natural 95 wpower, V-Power, V-power a takto dookola s rôznymi obmenami).

V DB by sa to dalo vyriešiť tak (neviem ako to máte urobené), že by sa vytvorili základné kategórie palív (nafta, benzín, LPG, a dosť podstatná položka "iné" < ktorá by slúžila pre prevádzkovateľov oleja, bionafty, prípadne iného zdroja paliva (známy atp)). Výber ČS by sa realizoval tiež podľa zadania štátu (SK/CZ atď), a prípadne podľa kraju (čo je asi nereálne alebo nerealizovateľné v už zabehnutom portáli, lebo by sa museli všetky ČS prepísať). Pokiaľ by užívateľ nevybral ČS, mal by možnosť zadať iba napríklad Nafta, Benzín, Bionafta, LPG, Olej, proste nie produkty z čerpačky.

Bude za tým veľa roboty, ale myslím že by to jednak pomohlo portálu, a aj užívateľom (lebo niektoré duté hlavy nemôžu poskrolovať dolu aby našli V-Power, nie, oni si musia vytvoriť W-Power N95 alebo v-PoWeR aby boli cool, a potom je tam V-Power 10x, zbytočne), a jednak by sa správne aktualizovali ceny na ČS (teraz sa nemajú ako, keďže w-power alebo V-Power alebo Vpower zabere prvých 5 položiek pri ČS).

Aby som pokračoval, trebalo by prepísať komplet databázu palív čo máte, neviem ako je systém robený, to už vie prevádzkovateľ, a on musí zvážiť čo a ako. Lebo nadarmo sú nám štatistiky a podobne, keď v dôsledku bordelu ani jedna nebude fungovať poriadne.

kosmik86
Registrován: 14.04.2009
Příspěvky: 17

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 28.08.2010 07:38
Naprosto souhlasím, je tady v tom bordel jak ve chlívě :D

Už jsem to psal do sousedního vlákna, tak to hodím i sem:

Možná by nebylo od věci aby se přidal nějaký filtr při výběru čerpací stanice při zadávání nového tankování.

mám na mysli v tom okně když kliknu "Přidat nové tankování" --> "Přidat ČS"

protože najít v tom kvantu ČS tu u který jsem tankoval, je občas detektivní práce. A třeba by pak i ubylo duplicitních záznamů, protože spousta lidí tu "svoji" v tom seznamu přehlédne a zadá ji tam duplicitně.

A když už jsme u toho zadávání nové ČS, co třeba dát zadávání GPS souřadnic povinně a pak v databázi prohledat záznamy jestli už tam náhodou ČS se stejnými souřadnicemi (plus minus nějaká malá tolerance, např. 200metrů) není, a pokud je tak na to uživatele upozornit.

jarosu
Registrován: 18.08.2010
Příspěvky: 7

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 10.01.2011 17:31
plně souhlasím. nejlepší by byl asi filtr benzinek.

m.hovorka
Registrován: 17.04.2012
Příspěvky: 6

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 14.07.2012 19:48
Návrh k anketě, co udělat se seznamem ČS. Nechť se vyhlásí den, týden či měsíc náprav, kdy uživatelé budou mít za úkol zkontrolovat ČS ve svém okolí nebo jež využívají s těmi, které jsou v seznamu, a nahlásí nedostatky či duplicity. Administrátor pak v tento čas bude reagovat na nahlášené chyby. PS - jen návrh, sám jsem již několik chyb ohlásil, ale zatím bez odezvy.

Nebo bych odstranil zejména ty ČS, u nichž nebylo přes rok tankováno. Myslím, že seznam by se radikálně zmenšil.

_______________________
Mirek Hovorka

mates444
Registrován: 19.02.2011
Příspěvky: 28

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 14.07.2012 20:19
Pokud budou přidávat čerpací stanice všichni uživatelé, tak v tom bude bordel vždycky... Udržovat databázi čerpacích stanic i s adresami je podle mě nemožný. Jedině databázi zjednodušit jen podle značky benzinky a typu paliva, bez možnosti aby do ní všichni uživatelé vrtali. Ale to se zas najde spousta lidí, kteří budou kafrat, že tam jejich čerpačka není. A vychytat by to snad ani nikdy nešlo.
Já osobně ani moc nechápu, na co je databáze čerpacích stanic dobrá. Za mě by bohatě stačila možnost k tankování přidat poznámku kde jsem tankoval, tak abych tomu rozuměl sám. Klidně bez databáze. Nemusel bych v tom bordelu hledat, jestli tam potřebná čerpací stanice je a bylo by to možná i rychlejší. Kde přesně tankují ostatní uživatelé mě nezajímá.

romulus
Registrován: 30.12.2007
Příspěvky: 318

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 15.07.2012 10:41
Databáze čerpacích stanic je k tomu, aby Spotřeby mohly mít další funkci - ukazovat cenovou mapu paliv, tj. možnost najít si, kde levně natankuju. Je škoda tyto informace nemít, když už se tu zadává tankování.
Připravuju teď tzv. "moderátorský panel", kde bude moct každý zadávat návrhy změn u čerpacích stanic, typů aut a motorů. Bude to jinou formou, než dosavadní hlášení chyb, takže věřím, že to pomůže. Nově přidané čerpací stanice se pak budou schvalovat administrátorem, což by nemělo být těžké, protože by jich mělo být jenom pár. Zkusíme to a uvidíme. Jsem přesvědčený, že to bude fungovat.

_______________________
Zakladatel a správce serveru Spotřeby.cz
Pokud něco nefunguje, tak nadávejte mně ;-)

gramo
Registrován: 20.03.2011
Příspěvky: 2

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 16.07.2012 10:07
Na Androidu používám aplikaci Pumpdroid -- ta už má solidní databázi čerpacích stanic vč. souřadnic -- třeba by se dalo s autory domluvit na spolupráci -- spotřeby.cz by takto mohly získat databázi benzinek a Pumpdroid by mohl získat další zdroj aktuálních cen paliv.

Modrák
Registrován: 02.07.2012
Příspěvky: 11

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 26.07.2012 09:40
Já bych zachoval myšlenku, tak jak je. Pouze by to chtělo v zadávání čerpacích stanic zavézt kontrolu. Pokud by někdo zadal novou ČP ta by se zavedla do databáze až po kontrole (schválení), tím by se zabránilo opakováním a nesmyslům v seznamu. otázka je kdo by to hlídal (admin, nějaký filtr...) a určitě to nebude jednoduchá práce.


Nový příspěvek

Poslední diskuse

24.01. | tuningrobNová verze Spotřeby.cz - náz…přečíst
06.01. | FalkonNová verze Spotřeby.cz - náz…přečíst
06.01. | ddsverNová verze Spotřeby.cz - náz…přečíst
06.01. | WyderNová verze Spotřeby.cz - náz…přečíst
07.12. | Kico85Spotřeby 3 - veřejná zkušebn…přečíst
04.09. | SestbitNejde pridat CSpřečíst
23.08. | tuningrobNejde pridat CSpřečíst
22.08. | WyderNevypočítavá pruměr Golfupřečíst
16.08. | WyderNevypočítavá pruměr Golfupřečíst
20.07. | ZdenekNevypočítavá pruměr Golfupřečíst

vstoupit do fóra

**

© 2007 - 2024 Float.cz + IThub.cz