Kontakt
NEPŘIHLÁŠEN
Přihlásit se:
uživatel / e-mail:
heslo:

Jste-li spokojení s radou jiného uživatele v diskuzním fóru, poděkujte mu prostřednictvím kladného hodnocení. Do budoucna mu tím pomůžete k zaslouženým výhodám na Spotřeby.cz. Děkujeme.

Diskusní fórum | Dobré a špatné zkušenosti s řidiči | Kamionaci


Seřadit od:

pochtli
Registrován: 16.07.2010
Příspěvky: 1

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 25.08.2010 14:15
Blbci za volantem jsou u vozidel všech kategorií.. Když vidím, že na vedlejší silnici beznadějně čeká náklaďák či autobus, tak pro mě není problém je pustit (pravda, pokud chtějí jet mým směrem, vím o následující trase bez možností předjet a vidím vyloženě herku, tak ty nepouštím). MHD pouštím též, stejně za chvíli odpadnou na další zastávce.

Situace na zabití:
- když x kilometrů vedle sebe na dálnici soutěží dva kamióny
- vesele si to kamióňák narve do levého pruhu, ač tam zrovna něco jede ("však on si počká"). To že zrovna jedu služební herkou, která se taky musí rozjet, aby do kopce jela, to už je nezajímá. Pak mám sto chutí před ním lehce šlápnout na brzdu.. (zažil jsem i kamiony ve všech třech pruzích)
- někteří se v obcích rádi lepí na zadek, protože je padesátka moc nezajímá
- blbce s herkou, kteří nejsou ochotní jet více u kraje, aby ho ostatní mohli předjet (typicky u silnicí s širokým odstavným pruhem - čbudějovická, kolínská), kolona za ním jak blázen a on se určitě dobře baví
- blbce, co neznají pravidlo zipu a ty, co předjíždí nesmyslnou kolonu až k zúžení, nemilosrdně blokují

Školící efekt:
- jedu si na okresce 120 km/hod (jo, nepředpisově), v zatáčce sjezd z dálnice, kamión přes celou silnici a já brzdil i očima, od té doby v jistých jezdím znatelně pomaleji

Dobré zkušenosti:
- rozumní kamióňáci na dálnici většinou dají déle dopředu vědět, že chtěj předjíždět nějakou herku
- většina poděkuje za puštění z vedlejší, kde tvrdli bůhvíjak dlouho
- když se cpu v levém pruhu v zúžení kvůli práci na dálnici, většina se mi snaží udělat aspoň o pár cenťáků víc místa (poděkuju já jim)
- ti, co chápou, že jsou brzdou provozu (typicky herky s max rychlostí kolem 70 km/h) a snaží se v rámci možností umožnit ostatním účastníkům provozu je předjet

Zaragus
Registrován: 07.12.2010
Příspěvky: 28

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
zasláno: 09.12.2010 11:03
k autobusum: Mě osobně by vůbec nenapadlo apelovat na řidiče MHD. Už jen proto, že já, jakožto dokonalý řidič "ironie", taky mnohdy MHD omezuju a mnohdy když jsem rozjetý prostě není bezpečné vždy naplno zabrzdit i přes to že MHD na poslední chvíli nahodí blinkr. Ono dost často zas další nejlepší řidič na světě (řidič OS) jede metr za mnou.... Nemám z toho dobrý pocit, proto jen upřímnou soustrast všem řidičům těžkých vozidel od MHD až po tahače. Věřím, že život na cestách s nejlepšími ridiči na světě není moc jednoduchý.

k nákladákům: Proč se mnohdy najdou kamionisti, co nepouštějí? Proč se snaží sprintovat, do kopce jet na plno, aby osobák nestihl předjet? Jsou takoví...... Těmto expertům posílám vzkaz: Předjet vás chci proto, protože si nechci zničit čelní sklo a šetřím benzín!!!! Ono jízda za kamionem nemá s úsporou nic společného.

kapitán
Registrován: 23.06.2011
Příspěvky: 8

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 28.10.2011 17:53
Debilové jsou ve všech kategoriích řidičů.Setkal jsem se s jedním ..... co mne zablokaval a z Benešova až k Voticím ke zdvojení průhů mne nenachal předjet najel i polovinou na středovou abych nepředjel.To byl super debil.Většinou jsou docela ohleduplní,bliknou,umožní vyjet atd akorát dost často chvátají,někdy mi připadne že vzhledem ke stavu počasí a vozovky moc rychle.
Nejhorší jsou ale pro mne kloboučníci jedoucí na devadesátce max.70 ,pokud možno při středové čáre a myslí si jak jsou dobří řidiči.Dosti často majitelé koncernových vozů,hlavně škodovek a pokud možno s nápisem TDi na zadku,musí předjet vše před sebou.Tuhle se mi stalo,že mne chtěl v kopci předjíždět borec s Fóbii a světe div byla to jen jednadvojka a ještě ve čtyřech lidech!

_______________________
Zedník se znalostí práce s trhavinami,automechanik samouk.
Xantia X2 - 2,OHDi 90 (66kW)šedá metalická EYC
Xantia X1 - 1,8i 16V 81kW,berline, modrá perleťová Mauritius KPK
předtím:
P405 GRD break modrá metalická BMW353
Citroen BX14RE bílá
Š 105

ambri
Registrován: 23.01.2012
Příspěvky: 2

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 23.01.2012 12:36
Kamionaci jsou taky lidi.. jenze se tim zivi .. a denne vidi i ja vidim.. jak si lidi v os. neuvedomuji ze kdyz jsem plne nalozen tak ten dlouhej tahlej kopec proste vyjedu byt 60 ale vyjedu ale po tom kdyz me hned zurive predjede osobak kterej se za mnou vlaci kteremu bliknu smerovkou ze muze prejet ze tam nic neni on predjede a zaslapne mi to po chvili a vzadu vidim ze tam ma dve decke sedacky.. a nedochazi mu ze to nejde zabrzdit na fleku... Je too lidech. a nekteri si leci maloperactvi velkejma picovinama na silnici...

_______________________
AUTO NEMUZE ZA VOLA CO HO RIDI!

CIM MENSI PERO TIM VETSI PICOVINY NA SILNICI

medina
Registrován: 22.07.2014
Příspěvky: 1

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
zasláno: 23.07.2014 12:51
tady bych chtěla dodat tohle https://www.youtube.com/watch?v=lGoj-I07r3M
Koulení očima

PokyS33
Registrován: 22.08.2014
Příspěvky: 1

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 22.08.2014 21:32
Ve městech z pravidla výborné zkušenosti, dnes mě jeden pouštěl z vedlejší do kolony, nebýt jeho smrdím tam o mnoho déle. Na běžných komunikacích spíše negativní zkušenosti, nebo neutrální (je to jejich práce jezdit, nemůžou za to, že tam pitomec jako já zrovna jede :D). Na dálnicích se pitomci najdou a né málo většinou však v pohodě...




Nový příspěvek

Poslední diskuse

24.01. | tuningrobNová verze Spotřeby.cz - náz…přečíst
06.01. | FalkonNová verze Spotřeby.cz - náz…přečíst
06.01. | ddsverNová verze Spotřeby.cz - náz…přečíst
06.01. | WyderNová verze Spotřeby.cz - náz…přečíst
07.12. | Kico85Spotřeby 3 - veřejná zkušebn…přečíst
04.09. | SestbitNejde pridat CSpřečíst
23.08. | tuningrobNejde pridat CSpřečíst
22.08. | WyderNevypočítavá pruměr Golfupřečíst
16.08. | WyderNevypočítavá pruměr Golfupřečíst
20.07. | ZdenekNevypočítavá pruměr Golfupřečíst

vstoupit do fóra

**

© 2007 - 2024 Float.cz + IThub.cz