Kontakt
NEPŘIHLÁŠEN
Přihlásit se:
uživatel / e-mail:
heslo:

Jste-li spokojení s radou jiného uživatele v diskuzním fóru, poděkujte mu prostřednictvím kladného hodnocení. Do budoucna mu tím pomůžete k zaslouženým výhodám na Spotřeby.cz. Děkujeme.

Diskusní fórum | Co ovlivňuje spotřebu? | Ekonomy tuning


Seřadit od:

SELM
Registrován: 04.07.2012
Příspěvky: 5

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 11.07.2012 16:57
Zaujimava diskusia. Tiež sa venujem v rámci mojich možností ecojazde. V podstate súhlasím s vačšinou toho čo tu už bolo napísane. Priechodnejší vzduchový filter som si dal tiež (vložku do origo sania) a podla mojich opakovaných sledovaní na rovnakých trasách a rovnakej ecojazde bola spotreba cca o 0,2-0,3L nižšia ako so seriovým filtrom. Už tu bolo napísané asi všetko, ale spomeniem zásady, ktoré dodržujem ja ked chcem ísť ECO. Nevozím zbytočnosti, kontrolujem tlak v pneu (2,5bar), samozrejme čo najlepší tech. stav, predvídam situácie v premávke, rozbieham sa z lahka a plynulo, celkovo jazdu udržujem čo najplynulejšiu bez zbytočného brzdenia a prudkého zrýchlovania. Dodržujem max. povolené rýchlosti. Pri ustálenej rýchlosti radím čo najvyšší stupeň podla toho ako to otáčky motora dovolia. Klimu ale používam skoro vždy ked je teplo, lebo ked mi je moc teplo som dosť nervozny :) Inak ohlodom toho nepoužívania klimy. V návode k autu mam napísané, že občas treba klímu nechať bežať, lebo ak moc dlho nejde kompresor, tak s ním može byť potom problém.

šulda
Registrován: 09.06.2010
Příspěvky: 160

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
zasláno: 11.07.2012 17:15
hanka>> Odhadem ti můžu říct že hodně. Tou živou adresou si koleduješ o spam až ji vyčuchá spambot Nápad

B.F.G.
Registrován: 17.12.2011
Příspěvky: 38

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 11.07.2012 23:41
ivanh napsal:

to B.F.G. - k hladine oleja - Myslis si ze vyrobca motora nevie co robi? Ze rysku min a max tam dal len tak? Ja si myslim ze je to interval kde motor musi pracovat bez rozdielu vykonu a zivotnosti. Rozdiel je iba v tom ze nemusis zohrievat o liter viac oleja ako je nevyhnutne nutne, na co potrebujes cas a o tento cas ti dlhsie bezi motor na bohatsiu zmes za co platis vyssou spotrebou. Nepisal som nic o tom ze mas jazdit pod minimom.


No výrobci auta fakt asi nesou blbci. To jsou spíš bastlíři, kteří jsou "chytřejší" než skupiny inženýrů, kteří to projektují. Pokud je v motoru litr oleje "navíc" podle tebe, tak je tam z nějakého důvodu, ne jen z plezíru. Třeba jen taková drobnost, jako je životnost olejové náplně, která klesá spíše s geometrickou řadou v závislosti na objemu, ne s lineární. Nebo třeba chladící fce oleje, která asi taky nebude stejná při jeho různém objemu. A to neberu v potaz možné fatální následky, jako je nedostatečné mazání motoru v mezních nebo kritických situacích (poloha, únik, hromadění...) V dnešní době si nikdo nedovolí naprojektovat 25-30% objemu provozní kapaliny pro "jistotu". To mi fakt věř. V automotive si to nedovolí nikdo u ničeho.

ltuning
Registrován: 08.09.2012
Příspěvky: 2

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 08.09.2012 21:20
Zdravím úsporáky,
podle mého je jakákoli úprava vozu k ničemu. Jen auto udržovat v dobrém technickém stavu - například ložiska, zkřivené kotouče, špatné gumy atd. dokáží markantně ovlivnit spotřebu.
Někdo tu nakousl žárovky překopat na LEDky. Sám jsem zastáncem tohoto osvětlení, ale úpravu je potřeba propočítat.
Tedy LED denní svícení nám dokáže uspořit cca (nebo spíše max.) 0,3 l/100 km. Při ceně benzínu 39.90 Kč/l (dnešní cena na OMW) tím ušetříme 12 kč/100 km.
Homologované denní svícení stojí od 699 Kč bez práce. Tedy návratnost je po 5825 km. Je potřeba zvážit, zda se to vyplatí nebo ne ;)

Hlavní je především jezdit úsporně - dojíždět do křižovatek, neakcelerovat zbytečně atd. Mám Felicii 1,3 MPi (40kw) a s běžnou jízdou dokáži jezdit za 6.05 l. Snad se dostanu i níž, až vyměním hučící ložisko a vytlučená ramena.

_______________________
Jezdím jen tak rychle, jak létá můj anděl strážný.

palinator
Registrován: 08.09.2012
Příspěvky: 2

Odeslat uživateli soukromou zprávu poslat zprávu
Odeslat uživateli e-mail poslat e-mail
zasláno: 12.09.2012 12:25
Hlavně když chcete auto který naftu naopak vrací do nádrže, tak si musíte koupit 1,9 TDI co táhne krutopřísně vocpoda, je to na lehkejch hlínách, f stříbrný metle, ful výbava a letí to jak vítr...

...jako já. Velký smích

_______________________
SEAT Toledo 1L Magnus 1,9 TDi 81 kW (AFN)




Nový příspěvek

© 2007 - 2024 Float.cz + IThub.cz